Home Гроші Верховна Рада схвалила Урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік

Верховна Рада схвалила Урядовий проект Державного бюджету на 2019 рік

137

 Верховна Рада України схвалила підготовлений Урядом України проект Державного бюджету на 2019 рік.

 

За таке рішення проголосували 240 народних депутатів.

 

Так само Парламент схвалив проекти змін до Бюджетного та Податкового кодексів, які, серед іншого, забезпечують ресурсну базу наповнення кошторису.

 

Проект держбюджету передбачає зростання ВВП і поступове зниження дефіциту та боргового навантаження. В документі збережені всі пріоритетні напрямки фінансування, серед яких – фінансування армії та сектору безпеки, продовження соціальних програм, в тому числі «Доступні ліки», проведення монетизації субсидій, здійснення автоматичного перерахунку пенсій тощо. Також збережені програми підтримки промисловості, передусім, агросектору та використання надр, будівництва та відновлення доріг. Документ є збалансованим і відповідає принципам співпраці з одним з ключових фінансових партнерів – Міжнародним валютним фондом.

 

Проект бюджету був поданий  відповідно до вимог Бюджетного кодексу – у вересні, пройшов всі процедури обговорення і вперше був схвалений до початку грудня. Це відкрило для України можливості не тільки планового входження в наступний фінансовий період, а й посилення співпраці з міжнародними партнерами за програмами макрофінансової допомоги.

 

«Ми маємо стабільність – і в кінці цього року, і в наступному.  2019 рік буде непростим – економічно і політично. Але маємо бюджет – збалансований і реалістичний, – сказав Володимир Гройсман. – Ми зберегли всі програми – безпеки і оборони, в медицині, освіті, будемо будувати дороги, продовжимо подальшу децентралізацію».

 

Глава Уряду подякував народним депутатам за можливість ухвалити всі потрібні рішення, які дозволять розвивати країну.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here