Home Гроші В Житомирській області порахували землі сільськогосподарського призначення

В Житомирській області порахували землі сільськогосподарського призначення

183

Станом на 1 липня проінвентаризовано майже 200 тисяч га  земель населених пунктів, що складає 62,77 % від загальної площі та 85% земель несільськогосподарського призначення поза населених пунктів. Про   перші підсумки роботи за півріччя  землевпорядники області підбили під час прес-конференції. 

«Завершення інвентарізації дозволить ввести новий механізм управління землями, який зробить неможливим її розкрадання та використання не на користь держави, а також збільшить надходження коштів до бюджету, – зазначив Ігор Вержанський, перший заступник начальника Головного управління Держкомзему області.

 

 

Нормативна грошова оцінка земель проведена у 1428 населених пунктах із 1667, що складає  85 % із загальної кількості. На сьогоднішній день фактично завершено розпаювання земель сільськогосподарського призначення, повідомила прес-служба управління. 

Одним із головних питань, які були підняті на прес-конференції – це необхідність прийняття закону «Про ринок земель». Із введенням у дію цього закону передбачається публічність всіх процесів, пов’язаних із землею; держава не відсторонюється від земельних питань, а виступає певним регулятором між продавцем і покупцем земельних ділянок; закон стимулює не продаж, а активне використання землі; законопроект дає можливість виправити недоліки, допущені в процесі паювання землі, і усуває перешкоди на шляху входження землі в економічний обіг, вважає заступник начальника Головного управління Микола Ковтуненко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here