Home Гроші В Житомирі немає грошей на зарплату вчителям

В Житомирі немає грошей на зарплату вчителям

108
На кінець року погіршується ситуація із наповненням загального фонду Житомирського міського бюджету. 99% складової першого кошику, а це кошти на галузі освіти, медицини, культури, спорту, соціального захисту населення, це податок на доходи фізичних осіб. Зараз недовиконання збору цього податку складає 2 мільйони 300 тисяч гривень, поінформував начальник департаменту бюджету та фінансів Житомирської міськради Сергій Гаращук.
 
У зв’язку з цим найгострішою проблемою установ соціально-культурної сфери є забезпечення виплати зарплати працівникам бюджетної сфери в грудні в повному обсязі.
 
Наприклад, в галузі освіти на зарплату в грудні не вистачає 13,5 мільйонів гривень, – зазначив начальник міського управління освіти Валентин Арендарчук. – Не говорячи вже про гроші, які мають бути виплачені як грошова винагорода на кінець року.
 
Серед заходів на наступний рік, які мають дати додаткові джерела фінансування, очільник управління назвав:

«Треба серйозно вивчити питання щодо доцільності існування двох вечірніх шкіл, навчально-виробничого комбінату, який займається профільною підготовкою, можливо треба подивитися на доцільність існування НВК «Садочок-школа», а у нас їх в місті 6» – проаналізував ситуацію начальник міського управління освіти Валентин Арендарчук.
 

Житомирська хвиля 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here