Home Економіка В Україні можуть штучно опустити ціни на цукор, – мінекономіки

В Україні можуть штучно опустити ціни на цукор, – мінекономіки

336

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглядає питання видачі найближчим часом ліцензій на імпорт додаткових 50 тис.тонн цукру-сирцю для стабілізації цін на цукор в Україні.

Про це повідомила прес-служба міністерства.

"Собівартість цукру з імпортної цукрової сировини становить близько 20 грн за кілограм. Відповідно, після здійснення імпорту в найближчі тижні цінова ситуація вирівняється, і цукор стане доступнішим для українців. Тим часом у парламенті розглядається можливість тимчасового обнулення імпортних мит на ввезення цукру білого в Україну, що також сприятиме насиченню внутрішнього ринку цукром", – наводяться в повідомленні слова заступника міністра Тараса Висоцького.

Відзначається, що в лютому-березні Україна імпортувала 40 тис.тонн цукру за встановленою тарифною квотою з нульовою ставкою мита відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

Міністерство оцінює внутрішнє споживання цукру в поточному сезоні (вересень 2020 – серпень 2021) в 1,2 млн тонн, при цьому виробництво цукру в цьому сезоні скоротилося до 1,1 млн тонн.

"Враховуючи необхідність формування перехідних залишків цукру на кінець сезону на рівні не менше 250 тис. тонн, прогнозований обсяг імпорту цукру складе 110 тис.тонн", – відзначають в Мінекономіки.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here