Home Гроші В Україні ліквідують усі маршрутки

В Україні ліквідують усі маршрутки

134

Віце-прем’єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков закликає маршрутчиків відмовитися від закупівель невеликих автобусів, оскільки, за його словами, через декілька років вони перестануть використовуватися у великих містах.

"Ті, хто купують маршрутки, вони повинні розуміти, що через 3-4 роки цього бізнесу у великих містах не буде, тому не варто вкладати інвестиції… Ну, ті автобуси, які випускає мій друг Петро Олексійович Порошенко (корпорація "Богдан"), вони більше і не проїздять", – відмітив віце-прем’єр.

При цьому Колесніков заявив, що Мінінфраструктури ініціює реалізацію з 2012 року бюджетної програми по компенсації процентних ставок компаніям при узятті в кредит автобусів українського виробництва з великою пасажиромісткістю.

"Міністерство може сприяти і вже заклало в проект бюджету відсотки (кредиту) для того, щоб приватні перевізники могли купувати автобуси великої місткості незалежно від виробництва – Луцького заводу, Львівського заводу", – сказав Колесніков.

Нагадаємо, раніше Борис Колесніков заявляв про заборону на перевезення пасажирів на переобладнаних з вантажних автомобілів автобусах з жовтня. Планується також заборонити перевезення пасажирів на мікроавтобусах на маршрутах понад 150 км.

Як повідомлялось, з початку вересня на деяких столичних маршрутах подорожчав проїзд з 2,50 гривень до 3 гривень. Так, на 50 копійок уже подорожчав проїзд у маршрутних автобусах № № 518, 525, 575, 410 і 451.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here