Home Гроші Українці переходять на дешеві сигарети

Українці переходять на дешеві сигарети

206

Підвищення тютюнових акцизів змушує українців переходити на дешеві сигарети.

У звітності двох видатних гравців ринку – Philip Morris International і Japan Tobacco International, що мають слабкі позиції в нижньому ціновому сегменті,- відзначається, що вони через це скоротили долю на ринку. А Imperial Tobacco Group і British American Tobacco, що мають у своїх портфелях такі марки, як Прилуки і Прима, поліпшили позиції, пише Комерсант-Україна.

Споживачі переходять на дешеві сигарети через багатократне подорожчання тютюнових виробів за останні роки, яке було викликане підвищеннями акцизу, вважає директор відділу корпоративних питань JTI Україна Олександр Когут. За оцінками JTI, за минулий рік низький ціновий сегмент (від 6 до 7,5 грн. за пачку) виріс майже на 2%, і цього року тенденція продовжилася.

Фактично держава стимулює перехід споживачів на менш якісну продукцію – чим дешевші сигарети, тим гірший тютюн, папір і фільтр, які використовуються у їх виробництві, пояснюють виробники.

"Ціни на товар ростуть, а доходи споживачів – ні. Курці вимушені переходити на дешевші марки. Рівень споживання сигарет в країні при цьому залишається тим самим",- затверджує джерело видання в одній з компаній.

Зі свого боку у Мінохоронздоров’я вважають, що ріст споживання дешевої продукції може сприяти зниженню числа курців в країні.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here