Home Гроші Україна 4-та у десятці найгірших економік світу

Україна 4-та у десятці найгірших економік світу

205

Впливовий журнал "Forbes" опублікував рейтинг 10 найгірших економік світу, де Україна посіла четверте місце, пропустивши вперед Мадагаскар, Вірменію та Гвінею. Повідомляє ВВС.

Україну "Forbes" називає країною з "перспективним фермерством та значними запасами мінеральних ресурсів" і зазначає, що вона здатна стати провідною європейською економікою.

Про незадовільну економічну ситуацію в країні кажуть й інші міжнародні організації. Так, за підрахунками ООН, за межею бідності нині живе кожні четверо із 5 українців. При цьому за останній рік українці збідніли на 10%. Україна посідає 83 місце у рейтингу розвитку суспільства ООН, втративши 7 позицій лише за рік.

У рейтингу ж економічної свободи, який укладає Світовий банк, Україна посідає 163 позицію – між Казахстаном та Гондурасом. Тоді як середня зарплатня в Україні складає від 2 до 2.5 тисяч гривень, українські мільярдери дедалі частіше фігурують не тільки в українських, але й у поважних світових рейтингах багатіїв. Деякі експерти припускають, що погіршення економічної ситуації та подальше розшарування населення можу призвести до зростання в Україні протестних настроїв

Щоби скласти рейтинг, його автори проаналізували статистичні дані за 3 роки зі 177 країн. Зокрема, враховували зростання валового внутрішнього продукту, рівень інфляції (беручи до уваги прогнози Міжнародного валютного фонду на 2012 рік), ВВП на душу населення, а також співвідношення експорту та імпорту.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here