Home Гроші У ЄС впевнені, що Україна може стати європейським гігантом

У ЄС впевнені, що Україна може стати європейським гігантом

133

За умови побудови в Україні ринкової економіки вона може стати європейським гігантом, упевнені в Євросоюзі.

Про це заявив заступник глави британського уряду Нік Клег у Варшаві на саміті "Східного партнерства".

Він наголосив на важливості подальшого поглиблення інтеграції держав Євросоюзу, що зробить європейське об`єднання ще більш привабливим для потенційних нових членів.

"Країни завжди відрізнялися, рівень інтеграції також був різний, бо народи по різному еволюціонують. Це не проблема, проблема в тому, аби криза не віддалила нас один від одного ще більше. Працюючи рука в руку європейці досягають кращих результатів, ніж повертаючись один до одного спиною", – сказав він.

Британський віце-прем’єр назвав необхідною умовою розвитку "Східного партнерства" лібералізацію економік та гарантування верховенства права в шести державах, включених у програму.

"Кумівський капіталізм без демократичного контролю не діє. Брак прозорості веде до корупції. Без верховенства права не буде інвестицій", – сказав Клег.

Він також висловив переконання, що Україна завдяки потенціалу сільського господарства та енергетичних ресурсів може стати "європейським гігантом" за умови побудови в державі ринкової економіки та запровадження демократичних стандартів, в тому числі, через реформу судової системи.

"Бачимо прогрес (в Україні), на жаль, не можна цього самого сказати про Білорусь", – додав він.

Як повідомлялось, "Східне партнерство" – ініціатива ЄС, почата в травні 2009 року і спрямована на посилення співпраці зі східними сусідами ЄС. До програми "Східне партнерство" спочатку було включено 6 країн-сусідів ЄС: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова і Україна, проте після останніх президентських виборів у Білорусі 19 грудня 2010 року і розгону мирної акції протесту в Мінську участь Білорусі у "Східному партнерстві" була фактично припинена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here