Home Гроші У лютому найбільше подорожчали фрукти, сало та риба – Держстат

У лютому найбільше подорожчали фрукти, сало та риба – Держстат

85
Індекси споживчих цін (ІСЦ) та цін виробників промислової продукції у лютому 2012 року становили 100,2% і 100,8%, з початку року – 100,4% і 100,0% відповідно. Такі дані навела Державна служба статистики у черговому експрес-випуску, пише Gazeta.ua.
 
На споживчому ринку у лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,3%. При цьому найбільше (на 5,2%) подорожчали фрукти. На 1,7–0,4% зросли ціни на сало, овочі, яловичину, рибу та продукти з риби, маргарин, безалкогольні напої.
 
Водночас, на 3,8–2,0% подешевшали яйця, цукор і рис. На 0,5–0,1% знизилися ціни на продукти переробки зернових, свинину, соняшникову олію, масло, молоко.
 
Зростання цін на алкогольні напої, тютюнові вироби на 0,5% зумовлене насамперед підвищенням цін на тютюнові вироби на 0,7%, пояснили у Держстаті.
 
Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,3%, у т.ч. плата за гарячу воду, опалення – на 0,9%, водопостачання – на 0,5%, каналізацію – на 0,4%. Разом з цим плата за квартиру знизилася на 0,3%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,4% відбулося за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 0,7% та фармацевтичної продукції на 0,4%.
 
Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,1%, при цьому ціни на паливо та мастила і вартість перевезень пасажирським автодо-рожнім транспортом підвищилися на 0,2%. У той же час відбулося зниження цін на автомобілі на 0,3%.
 
Зростання цін у сфері освіти на 0,6% відбулося перш за все за рахунок підвищення плати за послуги закладів дошкільної та початкової освіти на 2,8%, зазначили у Держстаті.
 
У виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води тарифи зросли на 1,6% за рахунок подорожчання електро-енергії на 1,8%.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here