Home Гроші Ціни на овочі встановили історичний рекорд з падіння

Ціни на овочі встановили історичний рекорд з падіння

124

Минулого тижня вартість плодоовочевого кошика українського споживача знизилася ще на 1,3%.

Таким чином плодоовочева продукція в Україні стабільно дешевшає вже чотири з половиною місяці, тобто з середини травня поточного року. Це одне з найзатяжніших падінь цін на плодоовочеву продукцію в історії України.

"Наші цінові прогнози по плодоовочевій продукції продовжують збуватися, на радість споживачам і до величезного незадоволення виробників", говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

"На жаль, ми вимушені констатувати, що більшість виробників чекають істотного зростання цін на овочі і картоплю в зимово-весняний період, що виглядає дуже сумнівним на тлі балансів попиту і пропозиції, що склалися на сьогодні", – вважає експерт.

Минулого тижня найбільше падіння ціни показала морква – відразу на 13,3%. Також зберігалася тенденція повільного зниження цін на цибулю, моркву і капусту, а тенденція зниження цін на картоплю докотилася і до східних областей України, залишившись незмінною і в центральних регіонах.

Подорожчали за минулий тиждень тільки огірки (на 14%) і персики (на 7%). Ціни на яблуко мали легку тенденцію до зниження, проте виробникам поки вдається утримувати середній рівень цін на рівні попереднього тижня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here