Home Гроші Субсидію автоматично перепризначать для 85 тис. домогосподарств Житомирщини

Субсидію автоматично перепризначать для 85 тис. домогосподарств Житомирщини

88

 На Житомирщині з травня 2019 року автоматично перепризначать субсидію для понад 85 тис. домогосподарств на наступний період.


Про це повідомляють у департаменті праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

За інформацією департаменту, після закінчення опалювального періоду – з 1 травня 2019 року – органи соціального захисту населення автоматично здійснюють призначення житлової субсидії на наступний строк для домогосподарств, які отримували її у попередньому сезоні. Так, їх за підрахунками перепризначенню субсидію підлягає понад 85 тис. родин в області, яким не потрібно звертатись до органів соцзахисту.

Субсидію на неопалювальний сезон розраховують на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.

Повторно із заявою та декларацією про доходи у травні потрібно звернутися:

– орендарям житла;
– внутрішньо переміщеним особам;
– тим домогосподарствам, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
– тим домогосподарствам, у складі яких є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати і за них не сплачується єдиний соціальний внесок.

Загалом з 1 січня 2019 року на Житомирщині субсидію отримують 29,2 тис. домогосподарств – на тверде паливо, скраплений газ та ЖКП.

На фінансування Програми житлових субсидій на 2019 рік Житомирській області передбачили субвенції у сумі 1 млрд 209 млн грн.

У департаменті додають, що незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов не братимуться до уваги управліннями соціального захисту населення під час перепризначення субсидій на новий період з травня 2019 року.

Ті сім’ї, які розраховуються за газ вчасно і в повному обсязі, отримають право на готівкову субсидію. Ті громадяни, які матимуть борги за спожитий ними газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походженні ні в першому, ні в другому випадку, не впливатимуть на процес перепризначення субсидій.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here