Home Гроші Сигарети знову можуть подорожчати

Сигарети знову можуть подорожчати

114

Розмір акцизної ставки на тютюнові вироби впродовж наступного календарного року повинен збільшитися на 100%, заявив сказав народний депутат від Компартії Євген Царьков.

"30% акцизу – це мало, ми плануємо його упродовж календарного року збільшити на 100%. Таким чином, ми обмежуємо прибуток тютюнових компаній і наповнюємо бюджет додатковими коштами", – відмітив Царьков.

Він повідомив, що минулого року з України було вивезено 70 мільярдів штук сигарет.

"Виникає занепокоєння, що транснаціональні тютюнові компанії використовують нашу країну як "бананову республіку" з дешевою робочою силою і дешевим виробництвом. Відповідно, вони займаються діяльністю, яка приносить їм доходи. А за нашими даними, при підвищенні акцизів до бюджету можуть поступити додаткові 2 мільярди гривень", – додав депутат.

Нагадаємо,нещодавно нардеп В’ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про підвищення ставок акцизного податку з 20 до 30% на сигарети без фільтру та інші тютюнові вироби. Передбачається, що в результаті прийняття документу середня ціна пачки сигарет з фільтром виросте до 9,7 грн.

Як відомо, у 2008-2009 роках парламент прийняв ряд законів про збільшення акцизу на сигарети. У цей період специфічна ставка акцизу, що встановлюється в твердих сумах з одиниці продукції, для сигарет з фільтром виросла в 6,4 разу і для сигарет без фільтру – в 8,1 разу. Середня ціна на сигарети з фільтром збільшилася в 3 рази, без фільтру – в 4,1 разу.

За період 2010-го – початок 2011 року акциз на сигарети продовжував рости, результатом чого стало збільшення середньої ціни сигарет у декілька разів – зараз вона складає 8 грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here