Home Гроші Середній розмір підвищення пенсій на Житомирщині складає 554 грн

Середній розмір підвищення пенсій на Житомирщині складає 554 грн

139

З 4 березня пенсіонери області почали отримувати підвищені пенсії із доплатами. Середній розмір підвищення складає 554,30 грн.

Про це розповів журналістам, 5 березня, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області Іван Заінчковський.

«У Законі передбачено, що індексація пенсій здійснюватиметься щороку починаючи із 2019-го. І сьогодні це можливо, адже у держави з’явився відповідний фінансовий ресурс. Формула перерахунку залишається незмінною – вона враховує стаж, рівень заробітної плати, яку отримував пенсіонер та рівень середньої заробітної плати по країні. Також пенсіонери, які отримують мінімальні пенсії, ще матимуть одноразову виплату у розмірі 2410 грн і отримають рівними частинами у березні та травні», – розповів Іван Заінчковський.

В результаті перерахунку 28% пенсіонерів отримають підвищення до 100 грн, 44% – від 100 до 1000 грн і 28% отримають понад 1000 грн.

«Варто зазначити, що до перерахунку пенсію до 2 тис. грн отримували 58% пенсіонерів, а після перерахунку – 33%. Вперше за одне підвищення пенсій вдалося зменшити відсоток пенсіонерів, які отримували малу пенсію», – додав Іван Заінчковський.

Станом на 5 березня забезпечено фінансування пенсійних виплат на суму 190, 6 млн грн, що становить 17,8% до потреби. Підприємства поштового зв’язку профінансовано до 7 березня, банківські установи – по 5 березня.

Крім цього, органи Пенсійного фонду України у Житомирській області розпочали виплату 86,5 тис. пенсіонерам монетизованих субсидій – «живі гроші» для самостійної оплати комунальних послуг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here