Home Гроші Рівень експорту із Житомирщини на 22% вищий за всеукраїнський показник

Рівень експорту із Житомирщини на 22% вищий за всеукраїнський показник

136

 Завдяки процесам євроінтеграції рівень експорту із Житомирщини до країн Європи на 22% вищий, ніж середній показник в Україні.

На цьому акцентувала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вчора, 30 жовтня, під час брифінгу для ЗМІ.

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що важливою є зацікавленість жителів області в реалізації євроінтеграційних процесів. І Житомирщина може бути позитивним прикладом пілотних практик євроінтеграції.



«Євроінтеграція – це про все: і про безпеку на дорогах, і про безпеку перевезень, і безпеку харчових продуктів та їх якості тощо. Частина цього знаходиться у відповідальності держави. А частина – на місцевій владі, яка може стимулювати та ефективніше влаштовувати процес. Позитив на Житомирщині – у процесі децентралізації, де область займає перше місце, позитив у тому, що рівень експорту до Європи на 22% вищий, ніж середній в Україні. Це означає конкурентноспроможні та якісні підприємства. Позитив у зростанні кількості інвестицій з країн ЄС. Це означає, що вони приходять з іншими правилами, які змушують нас підлаштовуватись і під права працівника, і роботодавця, і загальної ситуації стосовно ведення бізнесу», – прокоментувала Віце-прем’єр-міністр.

 

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе додала, що головною особливістю всіх євроінтеграційних процесів є те, що через правила, закони захищаються права та свободи людини.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here