Home Гроші Понад 46 млн грн виплатили багатодітним родинам Житомирської області упродовж трьох місяців

Понад 46 млн грн виплатили багатодітним родинам Житомирської області упродовж трьох місяців

116

Із квітня цього року багатодітні родини на Житомирщині щомісяця отримують по 1700 грн підтримки за третю та кожну наступну дитину. Загалом таку допомогу у розмірі понад 46 млн грн вже отримали близько 3 тисяч таких родин області.

Про це інформує департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

За даними департаменту, у червні 3,2 тис. багатодітних сімей Житомирщини отримали 12,8 млн грн допомоги з держбюджету. Ці кошти виплатили для 4,4 тисяч дітей – на третю та кожну наступну дитину у родині. Щомісяця на дітей до 6 років нараховують по 1,7 тис. грн.

Загалом з квітня багатодітним сім’ям області, які подали заявки на отримання допомоги, компенсували 46,2 млн грн.

Наразі в області проживає близько 10 тисяч багатодітних родин, в яких є діти віком до 6 років. Кожна з цих родин має право на нову державну підтримку – отримувати по 1,7 тис. грн щомісяця.

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати Заяву на отримання грошей.

Зауважимо, що доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину.

Наприклад, якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 тис. 700 грн. І навіть, якщо дитині зараз п’ять років, то можна отримувати ще 12 місяців по 1,7 тис. грн (20,4 тис. грн за рік). У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here