Home Гроші Понад 250 тис. грн компенсації отримають 2 сільгоспкооперативи Житомирщини з обласного бюджету

Понад 250 тис. грн компенсації отримають 2 сільгоспкооперативи Житомирщини з обласного бюджету

121

Сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК) з Любарського та Баранівського районів отримають 253 тис. 260 грн відшкодування з обласного бюджету на придбання техніки.

Таке рішення прийняла обласна комісія вчора, 27 листопада.

За словами в.о директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА Віктора Градівського, цьогоріч вперше до програми АПК області ввійшов такий напрям, як підтримка СОК. Зокрема, кошти передбачені на відшкодування 90% вартості придбаного обладнання та техніки.

Пакети документів на отримання такої компенсації подали 2 новостворені молочні кооперативи із Любарського та Баранівського районів, які до кінця року отримають 253 тис. 260 грн з обласного бюджету на придбання техніки й обладнання.

СОК «Краплинка» із Любарського району отримає максимальну кількість коштів відповідно до порядку – 200 тис. грн – на закупівлю технологічне обладнання для діяльності та розвитку кооперативу. Загальна вартість обладнання складає 269,5 тис. грн.

СОК «Мілка-2018» Баранівського району подали заявку на отримання 53 тис. 260 грн на придбання охолоджувача молока – це 90% повної вартості обладнання у розмірі 71 тис. грн.

Придбання такого обладнання сприятиме розвитку молочних кооперативів області та підвищить рівень закупівельної ціни на молоко.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here