Home Гроші Податкова скоротила терміни видачі документів про реєстрацію платників податків

Податкова скоротила терміни видачі документів про реєстрацію платників податків

126
З метою підвищення рівня обслуговування платників податків, зокрема при видачі суб’єктам господарювання документів, довідок з питань реєстрації та обліку в органах Державної податкової служби (ДПС) змінені терміни видачі документів. Про це повідомила прес-служба відомства, пише Gazeta.ua.
 
Згідно зі зміненими термінами, картки платників видаються (замінюються) фізичним особам не пізніше 5 робочих днів з дня подання до органу ДПС відповідної заяви (повідомлення) про реєстрацію (внесення змін).
 
Довідка про зміну реєстраційного номера облікової картки і про отримані доходи подається протягом 5 робочих днів з дня звернення до органу ДПС за новим місцем реєстрації або протягом 10 робочих днів від дня звернення до органу ДПС за новим місцем проживання, місцем отримання доходів або місцезнаходженням іншого об’єкт об’єкта оподаткування фізичної особи.
 
Повідомлення, довідки з питань реєстрації та обліку платників податків видаються платникам податків з дотриманням строків, визначених Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Міністерства фінансів від 9 грудня 2011 №1588, а у випадках, коли такі терміни не визначені – в строк до 5 робочих днів.
 
Нагадаємо також, що в Україні проходить кампанія з декларування доходів, отриманих протягом минулого, 2011 року. Цього року декларації про доходи будуть прийматися з 1 січня до 1 травня 2012 року.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here