Home Гроші Податкова домовилась з імпортерами про зниження цін на памперси

Податкова домовилась з імпортерами про зниження цін на памперси

126

Відсьогодні ціни на товари медичного призначення соціально-значимої групи підуть вниз, повідомив заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко, посилаючись на скасування Постанови Кабінету міністрів про введення ПДВ на памперси, презервативи, та ін.

Як розповів Клименко, в ході переговорів з представниками фармацевтичного ринку медпрепаратів була досягнута домовленість про скасування ПДВ на соціально-значимі товари, а також можливість фактичного здешевлення препаратів на 10% від ціни, яка була до 1 серпня.

Список підприємств-дистриб’юторів, з якими були проведені переговори, буде представлений пізніше.

"Можу сказати, що це більше 100 підприємств України, які охоплюють фактично всю територію країни", – заявив Клименко.

Також він пообіцяв, що Податкова буде жорстко припиняти випадки спекуляції на ринку. Моніторинг цін триватиме до кінця 3 кварталу (1 жовтня), для цього будуть використовуватися фіскальні звіти, а також податкові перевірки в мережах великих супермаркетів і в аптечних кіосках.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 8 серпня скасував податок на додану вартість на деякі товари медичного призначення, в тому числі памперси.

Як повідомлялось, у вівторок, 9 серпня, під час відвідин дитячого садка у Києві глава уряду Микола Азаров заявив про необхідність розвитку вітчизняного виробництва презервативів та підгузків.

"Збудуємо свої підприємства і будемо повністю (себе) забезпечувати. Нічого складного у виробництві памперсів немає. Правильно? Згодні? Якщо ми ракети навчилися будувати … те ж саме стосується горезвісних презервативів", – сказав прем’єр.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here