Home Гроші Ощадбанк викупив у Нафтогазу облігації на три мільярди гривень

Ощадбанк викупив у Нафтогазу облігації на три мільярди гривень

189

Національна акціонерна компанія Нафтогаз України продала Державному Ощадному банку облігації внутрішньої державної позики на суму 2,97 млрд гривень на умовах РЕПО.

Про це йдеться в повідомленні НАКу про результати відповідного тендера з процедурою закупівлі в одного учасника. Нафтогаз продав 2970000 облігацій номіналом 1 тис. гривень трьома лотами.

Загальна ціна зворотного викупу Нафтогазом облігацій складе більше 3,088 млрд гривень (без ПДВ). Сторони уклали відповідні договори 25 червня.

Як повідомлялося, Нафтогаз для розрахунків за імпортний газ з російським Газпромом регулярно здійснює продаж ОВДП Ощадбанку і Державному експортно-імпортному банку (Укрексімбанку). Також компанія два рази на умовах РЕПО продавала облігації банку Дельта (Київ)

У січні 2011 року статутний фонд НАКу був збільшений на 7,4 млрд гривень до 37,341 млрд гривень за рахунок випуску ОВДП. У травні Кабінет Міністрів збільшив статутний фонд НАКу на 5 млрд до 42,341 млрд гривень і прийняв рішення про збільшення капіталу компанії ще на 3,5 млрд за рахунок випуску ОВДП.

За матерiалами: Українські новини, Корреспондент 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here