Home Гроші Нацбанк відмовився скасувати ”паспортний контроль” при обміні валюти

Нацбанк відмовився скасувати \”паспортний контроль\” при обміні валюти

140

Національний банк України (НБУ) не скасував свою постанову про обов’язкове пред’явлення паспорта при купівлі-продажу валюти.

Більше того, представники Нацбанку заявили, що валютні операції будуть дозволятися виключно за паспортом. При цьому у банку повинні перевірити резидентність і зняти ксерокопію тільки першої сторінки паспорта. Тобто купити, або продати бодай один долар за допомогою водійських прав, студентського та військового квитка буде неможливо.

Нагадаємо, раніше, в ЗМІ з’явилася інформація, що Нацбанк перегляне нові валютні правила і залишить обов’язковим пред’явлення паспорта тільки при здійсненні угоди купівлі-продажу валюти на суму понад 50 тис. грн.

Як повідомлялось, 23 вересня набула чинності постанова Національного банку України №278 від 11 серпня, згідно з яким були змінені правила здійснення валютно-обмінних операцій на території країни.

Це рішення Нацбанку викликало велике невдоволення серед населення, яке вважає, що їх паспортні дані можуть бути використані в незаконних цілях. Крім того, експерти заговорили про те, що рішення регулятора викличе масове повернення на ринок обміну валюти "міняйлів".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here