Home Гроші В Житомирській області ціни на бензин знаходяться у замороженому стані

В Житомирській області ціни на бензин знаходяться у замороженому стані

128
На кінець минулого тижня роздрібний ринок палива перебував у фактично замороженому стані – в групі бензинів спостерігались незначні коливання цін. Дизпаливо й пропан-бутан продовжили стабільно дешевшати.
 
Так, А-80-й бензин продавали на житомирських АЗС, як і тижнем раніше, в середньому по 9,47 грн за літр, що на 0,22% більше, ніж місяць тому.

На ринку А-92-го бензину спостерігається більш помітне зростання – за тиждень ціна в середньому по області зросла на 0,6%, за місяць – на 1% – до 9,98 грн. за літр. При цьому за останній тиждень підвищили ціни на «другий» практично всі оператори роздрібного ринку. 

В сегменті високооктанового А-95-го зафіксовано фактичну стабілізацію – при зростанні вартості літра даного палива за місяць на 0,45%, за тиждень зафіксовано незначний відкат на 0,04% до 10,24 грн.
 
Дизпаливо в житомирській області, як і раніше, демонструє стабільне зниження середньоринкової вартості – за місяць ціна впала на 0,63% до 9,57 грн./л при тижневій у -0,07%.
 
Продовжується зниження цін і на ринку скрапленого газу. Літр пропан-бутану за тиждень подешевшав в області на 0,15% й пропонувався в середньому по 6,51 грн.

На думку незалежного експерта Юрія Огірчука, «цінове «затишшя», що все ще спостерігається на вітчизняному ринку нафтопродуктів, є наслідком дії двох різновекторних тенденцій. З одного боку, вітчизняні переробники, навіть не зважаючи на несприятливу маркетингову ситуацію, прагнуть продемонструвати уряду свою «соціальну відповідальність» в час, коли все ще актуальною залишається можливість введення мит на імпортне пальне. З іншого боку, –  спостерігається стійка тенденція до здешевлення нафтової сировини на світових ринках, що, в свою чергу, сприяє зниженню вартості бензину й дизпалива, які крупооптовими партіями пропонують вітчизняним трейдерам білоруські, литовські, російські тощо переробники.
 
За словами експерта, стабільності цін сприяє й невисока платоспроможність населення в Україні. Наслідком цього є продовження дії програм лояльності й стимулювання разових закупок палива починаючи з 10 літрів. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here