По всіх категоріях господарств Житомирщини посіяно 7 з половиною тисяч га. ранніх зернових та зернобобових культур. Пшениці посіяно понад 1 тис. га, ячменю – 3,3 тис. га, вівса – 2,7 тис. га та 260 га гороху.
В агроформуваннях області підживлено 90 тис. га озимих зернових культур (72% до необхідного). Порівнянно з відповідним періодом минулого року аграріями підживлено на 25 тис. га більше.
Озимий ріпак підживлено на площі 19,6 тис. га – це на 6,3 тис. га більше до відповідного періоду минулого року. Крім того, підживлено 14,7 тис. га багаторічних трав.
За інформацією головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, по чисельності поголів’я великої рогатої худоби Житомирщина посідає 6 місце серед регіонів держави, по чисельності корів – 4 місце, по валовому виробництву молока – 6, по виробництву молока на душу населення – 1 місце.
За два місяці поточного року сільськогосподарськими підприємствами області вироблено продукції вирощування худоби та птиці в живій вазі 2,1 тис. тонн.
В агроформуваннях Коростишівського, Овруцького, Баранівського, Житомирського районів виробництво продукції вирощування худоби зросло до відповідного періоду минулого року у півтора – два рази.