Home Гроші На Житомирщині подорожчало дизпаливо

На Житомирщині подорожчало дизпаливо

104

Основні гравці роздрібного ринку не поспішають знижувати ціни на паливо. Навпаки – минулий тиждень приніс цікаву несподіванку, – ціни на «звичайне», не брендове дизпаливо на заправках Shell зросли з 9,79 до 9,83 грн./л, на ОККО – з 9,72 до 9,81 грн./л, на WOG – з 9,75 до 9,84 грн./л.

Це при тому, що середня по Житомирській області в даному сегменті ринку, за даними цінового моніторингу НТЦ «Псіхея», складає 9,58 грн./л, а по Україні – 9,62 грн./л.

Радує лише те, що як у даних операторів, так і у інших гравців ринку ціни на бензини залишилися без змін – А-80-й бензин, як і раніше пропонується на заправках області в середньому по 9,47 грн./л, А-92-й – по 9,97 грн./л, А-95-й – по 10,22 грн./л. Середньоринкова вартість літра скрапленого пропан-бутану складає 6,39 грн./л.

Стабільними залишаються й ціни на брендовий А-95-й. Так, WOG пропонує А-95 Mustang як і раніше по 11,29 грн./л. На заправках «Лукойл» А-95 преміум заливають по 10,60 грн./л, однойменне паливо на ОККО коштує все ті ж 11,15 грн./л, а Pulls-95 – 11,29 грн./л. Особливо ж «привабливим» залишався V-Power на Shell – 11,89 грн./л.

На думку паливного експерта Юрія Огірчука, на найближчий тиждень можна прогнозувати збереження існуючих тенденцій – показники цін на бензин на стелах АЗС області не зазнають суттєвих змін.

Експерт вважає, що з дизпаливом ситуація дещо відмінна – тут є більш суттєві передумови для зростання. Причиною тому ситуація в Європі де даний вид палива помітно подорожчав у жовтні із-за значного сезонного збільшення об’ємів споживання.

Це пов’язано передусім з тим, що в багатьох європейських країнах газойль використовують для побутових потреб. Як наслідок, імпортери можуть переорієнтувати поставки дизпалива на більш платоспроможні ринки, а в Україні виникне штучний дефіцит.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here