Home Гроші На Житомирщині бензин та дизпаливо дешевшають, а газ – дорожчає

На Житомирщині бензин та дизпаливо дешевшають, а газ – дорожчає

143

На паливному ринку Житомирської області минулий тиждень був відносно спокійним. Продовжилося незначне зниження роздрібних цін на всі види світлих нафтопродуктів. Скраплений пропан-бутан, навпаки дещо зріс в ціні.

Таким чином, не зважаючи на підвищення акцизів на світлі нафтопродукти з 1 вересня на 40%, зростання цін на паливо в області не відбулося. При цьому, за словами незалежного експерта Юрія Огірчука, відпускні ціни вітчизняних заводів та ціни на імпортний ресурс латвійського, білоруського та російського походження дозволяють операторам роздрібних мереж почуватися більш ніж впевнено. 
 
На думку експерта, аналіз ситуації на ринку свідчить про незмінність тренду – бензин та дизпаливо будуть дешевшати й надалі. 
 
За даними цінового моніторингу НТЦ «Псіхея» в сегменті низькооктанового бензину А-80 тижневе здешевлення в середньому по ринку області склало 0,02%. За фактичної стабільності придбати даний вид палива на житомирських заправках можна було в середньому по 9,47 грн./л.
 
Так же незначно, – до 9,97 грн./л, подешевшав і А-92-й бензин. Тут зниження ціни за тиждень склало 0,07%
 
Роздрібні ціни на найпопулярніший А-95 знизились за аналізований період на 0,05% –  до рівня 10,22 грн. за літр.
Дизпаливо подешевшало за тиждень ще на 0,04% й пропонувалось в середньому по 9,56 грн./л.
 
На газовому ринку продовжилося зростання цін. За тиждень літр скрапленого пропан-бутану подорожчав в середньому на 1,02% – до 6,53 грн.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here