Home Гроші ”Монетизація субсидій та підвищення пенсій – це послідовна політика влади”, – Павло...

\”Монетизація субсидій та підвищення пенсій – це послідовна політика влади\”, – Павло Розенко на Житомирщині

121

Запровадження монетизації субсидій, підвищення пенсій та доплати пенсіонерам і багатодітним родинам – це не одноразова акція, а послідовна політика української влади протягом останніх років.

На цьому наголосив сьогодні, 10 квітня, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко у Житомирі під час наради з профільними заступниками керівників РДА та органів місцевого самоврядування.

У нараді взяли участь також заступник голови ОДА Ярослав Лагута, представники структурних підрозділів ОДА, установ соціальної сфери.

«На сьогодні ми вже можемо підводити перші підсумки реформ у соціальній сфері – монетизації субсидій та індексації пенсій. І багато хто нас звинувачував, що це одноразова акція перед виборами. Але ці реформи почалися задовго до виборчого процесу, це була послідовна політика української влади задля підвищення рівня життя пенсіонерів і малозабезпечених людей. Так, пенсійну реформу ми розпочали 1,5 роки тому. Перший перерахунок відбувся 1 жовтня 2017 року. Звісно, ми теж хотіли б, щоб ці темпи були вищі, але зрушення є, і на цьому ми зупинятися не збираємося», – наголосив Павло Розенко.

За словами Віце-прем’єр-міністра, Президент України Петро Порошенко вніс ще одну пропозицію щодо змін у пенсійне забезпечення – для категорій пенсіонерів, які мають великий страховий стаж, але отримують мінімальну пенсію, запровадити 13-ту пенсію, коли за підсумками року можна буде допомагати таким людям.

Наразі Уряд працює над опрацюванням цієї ініціативи. Під час наради присутні обговорюють, як відбуваються монетизація субсидій та індексація пенсій на Житомирщині, та чи готова область до виплат допомоги багатодітним родинам.

«На Житомирщині процеси монетизації субсидій та індексації пенсій розпочалися планово і у звичайному режимі. Ми відпрацювали систему взаємодії, тому великих складнощів з нововведеннями не виникало», – зазначив Ярослав Лагута.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here