Кожну восьму тонну українського меду збирають на пасіках Житомирщини

7.08.2019

Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік. Житомирщина є лідером з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва.

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

«У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кгрік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

Пасічники області представлять на ярмарку свіжозібраний мед із різних медоносів, прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко тощо.

 
Новини Кіно та ТБ
Загрузка...
Загрузка...
Програма телепередач
17 тисяч дітей в різних інтернатних закладах чекають на усиновлення в Україні. Діти продовжують перебувати у дитбудинках замість родини, а звідти часто...
Крізь біль, піт та тремтіння м’язів – у Житомирі 5 годин тривала запекла боротьба за перемогу у Чемпіонаті з кросфіту серед команд десантно-штурмових військ...