Кожну восьму тонну українського меду збирають на пасіках Житомирщини

7.08.2019

Усі бджологосподарства регіону виробляють до 8 тисяч тонн меду на рік. Житомирщина є лідером з виробництва меду та різноманітної продукції бджільництва.

Департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА інформує, що середня продуктивність пасік на Житомирщині – 41 кг солодкої продукції з бджолородини. Натомість по Україні цей показник не вищий за 24 кг.

«У розрахунку на одного жителя припадає 6,3 кг меду, тоді як науково обґрунтована норма споживання меду однією людиною 1,1 кгрік. Забезпеченість жителів області цим продуктом більше у 6 разів у порівнянні з іншими областями», – йдеться у повідомленні департаменту.

Нагадаємо, що з метою популяризації споживання продуктів бджільництва у Житомирі 9 серпня на вулиці Михайлівській відбудеться обласний ярмарок меду.

Пасічники області представлять на ярмарку свіжозібраний мед із різних медоносів, прополіс, квітковий пилок, забрус, віск, маточне молочко тощо.

 
Новини Кіно та ТБ
Загрузка...
Загрузка...
Програма телепередач
Ласощі
Кондитерська фабрика «Житомирські ласощі» на повну потужність готується до Новорічних свят. Цього року «Житомирські ласощі» здивують ласунів...
 Наприкінці січня до Житомира нарешті добралася зима. Зранку 29 січня пішов досить сильний сніг. Якщо у місті через тепло сніг майже одразу танув, то у...