Home Гроші Кабмін скасував ПДВ на підгузки

Кабмін скасував ПДВ на підгузки

154

Уряд скасував податок на додану вартiсть на iмпорт пiдгузкiв, введений з 1 серпня, повідомив прем’єр-мiнiстр Микола Азаров.

"Вчора уряд скасував розпорядження, пiдготовлене Мiнiстерством охорони здоров’я, про введення ПДВ на деякi товари медичного призначення, зокрема i на памперси", – цитує слова прем’єра прес-служба уряду.

"Зараз доручено всiм контролюючим органам перевiрити, щоб продавцi повернулися до тих цiн, якi були", – сказав Азаров.

Водночас вiн розкритикував учасникiв ринку за багаторазове завищення цiн на пiдгузки порiвняно з їхньою собiвартiстю. За даними прем’єра, реальна ціна підгузків у 5-6 разів нижча, ніж та, за якою вони реалізуються.

Як повідомлялось, у вівторок, 9 серпня, під час відвідин дитячого садка у Києві глава уряду заявив про необхідність розвитку вітчизняного виробництва презервативів та підгузків.

"Збудуємо свої підприємства і будемо повністю (себе) забезпечувати. Нічого складного у виробництві памперсів немає. Правильно? Згодні? Якщо ми ракети навчилися будувати … те ж саме стосується горезвісних презервативів", – сказав прем’єр.

Нагадаємо, 1 серпня набула чинностi постанова Кабiнету Мiнiстрiв вiд 9 червня 2011 року "Про перелiк виробiв медичного призначення, операцiї з постачання яких звiльнено вiд обкладення ПДВ", з якого були виключенi пiдгузки, презервативи, стоматологiчнi iнструменти та матерiали також низка iнших товарних позицiй.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here