Home Гроші Кабмін пообіцяв українцям дешеві презервативи

Кабмін пообіцяв українцям дешеві презервативи

157

 Постачальники презервативів обов’язково знизять ціну на українському ринку.

"У засобах масової інформації з’явилася інформація про те, що у зв’язку з введенням ПДВ ціни на презервативи зростуть. Однак за прогнозами фахівців медичної галузі ситуація матиме зовсім інший розвиток. Справа в тому, що імпортери, які ввозять контрацептиви в Україна, роблять це за значно завищеними цінами ", – повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.
 
В уряді зазначили, що середня відпускна ціна виробника на подібну продукцію – $ 0,2 за упаковку, а підприємці, що працюють на цьому ринку, реалізують презервативи за ціною 2 долари за упаковку. Тому і рентабельність надзвичайно висока, навіть враховуючи витрати на перевезення. Втрачає від цього тільки споживач.
 
Подібна ситуація складається і з памперсами – хоча націнка тут не так велика.
"Тому введення ПДВ на презервативи, аж ніяк не зашкодить споживачеві. По-перше, імпортери без шкоди для свого бізнесу можуть внести 20% податок у свої витрати, адже націнка становить 900 -1000 відсотків. По-друге, з метою мінімізації виплати ПДВ, постачальники контрацепції обов’язково знизять ціну реалізації кондомів на українському ринку ", – сказано в повідомленні.
 
У Кабміні додали, що ПДВ на презервативи є практично у всіх країнах світу. Крім того, подібні вироби ніколи не купувалися за кошти Державного бюджету.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here