Home Гроші Fitch може спровокувати другу світову фінансову кризу

Fitch може спровокувати другу світову фінансову кризу

147

Агентство Fitch знизило рейтинг швейцарського банку UBS AG на один щабель до "А" з "А +" і включило сім інших банків США і Європи в список на перегляд з негативним прогнозом, посилаючись на проблеми в економіці і на фінансових ринках, а також на посилення нормативів.

Залежність від боргової кризи Європи і побоювання з приводу бізнес-моделі ряду інвестбанків стали каталізаторами зниження рейтингів, сказав один з менеджерів Fitch Чжу Ен Лі.

Аналітики фінансового сектора прогнозують, що такі дії рейтингово агентства можуть спровокувати чергову хвилю паніки на фондових ринках, а при найгіршому сценарї – повторення глобальної фінансової кризи.

У "групі ризику" за версією Fitch опинилися наступні банки: Barclays Bank Plc (Великобританія), BNP Paribas (Франція), Credit Suisse Group AG (Швейцарія), Deutsche Bank AG (Німеччина), Societe Generale (Франція), Bank of America Corp (США), Morgan Stanley і Goldman Sachs Group Inc. (США).

У більшості випадків агентство готове знизити рейтинги на один ступінь, а в деяких – на дві, повідомило Fitch. Зниження боргового рейтингу може збільшити вартість запозичень і підвищити вимоги до забезпечення кредитів.

Раніше в четвер, 13 жовтня, агентство також знизило рейтинги Royal Bank of Scotland і Lloyds Banking Group PLC на два ступені до "А" з "АА-".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here