Home Гроші Для частини жителів Житомирщини субсидію перепризначать автоматично

Для частини жителів Житомирщини субсидію перепризначать автоматично

107

 Жителям Житомирщини, котрі отримують субсидію та не мають заборгованості за комунальними платіжками, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Субсидіальні виплати продовжать надавати у готівковій формі. Пенсіонери отримуватимуть суму субсидії на свою пенсійну картку або через Укрпошту, а всі ті, хто ще не має пенсії, отримуватимуть ці кошти на рахунки в Ощадбанку.


Домогосподарствам, які отримують субсидію, проте мають заборгованість, запропонують перейти на безготівкову монетизацію субсидій. На кожного такого одержувача субсидій автоматично відкриють персональний обліковий запис в банку, на якому будуть відображатися житлової субсидії у грошовій формі. Персональний обліковий запис матиме спеціальний режим використання. Тобто кошти першочергово будуть спрямовуватися на оплату послуг за спожитий газ, тепло, електроенергію й воду. Ощадбанк щомісяця інформуватиме субсидіантів та пільговиків SMS-повідомленням про надходження коштів від держави, їх використання та залишок.  Після закінчення опалювального сезону – у червні –  суми невикористаних коштів перераховуватимуться на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії.  Рахунок кожному Ощадбанк відкриє автоматично, без додаткового звернення у банк.

Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА. Повторно із Заявою та Декларацією про доходи потрібно звернутися лише тим, чиї справи розглядала Комісія:

– орендарям житла;

– внутрішньо переміщеним особам;

– домогосподарствам, в яких з жовтня 2018 року відбулися зміни у складі сім’ї;

– сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;

– сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що наразі на Житомирщині субсидію отримує близько 137 тис. домогосподарств.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here