Home Гроші Чверть українських компаній підвищать працівникам зарплати до кінця року

Чверть українських компаній підвищать працівникам зарплати до кінця року

120

Провідні українські компанії готові підвищувати зарплати своїм співробітникам. Такі результати чергового огляду заробітних плат, кадрової політики та практики, проведеного аудиторською компанією "Ернст енд Янг Україна".

Згідно з дослідженням, у третьому кварталі поточного року 26% компаній планують підняти зарплати своїм співробітникам. Зростання зарплат передбачається на рівні 10-11%. Збільшення доходів співробітників передбачається приблизно на одному і тому ж рівні, незалежно від позиції працівника.

Не планують підвищувати зарплату в третьому кварталі 72% опитаних компаній.

Якщо аналізувати результати першого півріччя, то вони досить позитивні. Близько 60% компаній провели підвищення заробітної плати. Зокрема, 70% опитаних компаній заявили, що підняли зарплату середній керівній ланці, а 69% – фахівцям і адміністративній ланці.

Відповідно до огляду "Ернст енд Янг Україна", ключовий критерій, на який звертають увагу компанії при перегляді рівня заробітної плати – індивідуальні досягнення співробітника (на цей фактор звертають увагу 73% роботодавців).

Близько 67% компаній звертають увагу на ринкові показники (фактичні рівні заробітних плат). На рівень інфляції звертає увагу кожна п’ята компанія.

Більшість компаній виплачує заробітну плату в гривнях. Лише 20% компаній прив’язують платню співробітників до іноземної валюти.

Нагадаємо, згідно з опитуванням, щоб не почувати себе бідними, 54% українців хочуть отримувати зарплату від 2700 гривень на людину в місяць.

За даними Держстату, у червні середня заробітна плата підвищилася в порівнянні з травнем на 5,2%, або на 135 гривень до 2 708 гривень в місяць.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here