Home Гроші ”Буде село, то й буде Україна”, – голова Житомисрької ОДА вітав з...

\”Буде село, то й буде Україна\”, – голова Житомисрької ОДА вітав з професійним святом аграріїв

242

 Житомирщина залишається лідером у найголовнішій реформі країни, яку ініціював Президент, – децентралізації. Саме ця реформа дає можливості розвитку села та об’єднаних територіальних громад.

 

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич сьогодні, 14 листопада, вітаючи працівників сільського господарства із професійним святом. Святкові заходи з нагоди професійного свята відбулись у Житомирському обласному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги за участю голови облради Володимира Ширми, представників з усіх районів області.

 

Ігор Гундич наголосив на тому, що Житомирщина продовжує лідирувати у рейтингах сільськогосподарського виробництва. І це не може не радувати.

 

«Сьогодні наша область займає 5 місце по валому збору сільськогосподарської продукції, 4 місце ми займаємо по виробництву рослинної продукції. Це ті рейтинги, які радують нас, як керівників області, та вас, як керівників підприємств. Адже ці рейтинги говорять – про реальний стан справ у сільському господарстві. І я дякую вам за такі високі місця, тому що це ваша щоденна кропітка праця і дає нам такий гарний результат», – зазначив голова ОДА.

Водночас керівник області зауважив, що і у загальноукраїнських рейтингах Житомирщина займає перші місця.

 

«І в головній реформі країни, яка ініційована Президентом України, – реформі децентралізації ми лідируємо. Чому я про це сьогодні кажу? Тому що ця реформа дає можливості розвитку саме сільських територій, об’єднаних територіальних громад. Децентралізація дає поштовх для розвитку села, для залучення інвестицій. Реформа також дає і фінансові можливості. Адже сьогодні вперше за 27 років Президент поділився своїми повноваженнями і фінансовими ресурсами. І наразі 52% бюджету України знаходиться у руках органів місцевого самоврядування – голів ОТГ, рад, міст. Так само діє активно Державний фонд регіонального розвитку, за рахунок якого ми відбудовуємо садочки, робимо термосанації об’єктів, ремонтуємо школи. І за найближчі роки, втілюючи ці реформи, ми зможемо кардинально змінити стан справ вцілому у країні і конкретно у нашій області. Це дасть нові імпульси для розвитку українського села та сільськогосподарського виробництва. А якщо буде село, то й буде Україна», – акцентував Ігор Гундич.

Вітаючи аграріїв області напередодні їх професійного свята, голова ОДА подякував за щоденну кропітку роботу кожного із присутніх. «Бажаю усім достатку, сімейного затишку, бажаю гарних врожаїв. Бажаю вдалої погоди і бажаю, щоб ваші комори та рахунки завжди були переповнені. Слава Україні!», – щиро побажав Ігор Гундич.

 

Керівники області відзначили працівників сільського господарства Житомирщини та вручили грамоти і подяки.

 

Довідково. У сфері сільського господарства Житомирщина постійно збільшує обсяги виробництва та займає лідируючі позиції серед областей України.

 

Зокрема, індекс сільськогосподарського виробництва на Житомирщині становить 110,9% (5 місце серед регіонів України), в тому числі за виробництвом продукції рослинництва – 115,4% (4 місце), тваринництва – 100,9% (8 місце).

 

За 9 місяців 2018 року в області виробили валової продукції сільського господарства на суму 7 млрд 454,8 млн грн, що на 730,5 млн грн більше до відповідного періоду минулого року.

 

За січень-вересень 2018 року на 76,3% збільшилося виробництво соняшнику, на 45,4% – ріпаку, на 23,4% – плодів та ягід.

 

У рейтингу за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби та поголів’я корів Житомирщина перебуває на 5-му місці.

 

За виробництвом молока – на 4-му місці.

 

У 2018 році у розвиток агропромислового комплексу області залучили 2 млрд 368,8 млн грн інвестиційних коштів, що у 2,1 рази більше до відповідного періоду 2017 року.

 
 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here