Home Гроші Азаров готує бюджетну ”дамбу” через світову кризу

Азаров готує бюджетну \”дамбу\” через світову кризу

123

Міністерство фінансів завершує роботу над проектом бюджету на 2012 рік.Про це повідомив прем’єр Микола Азаров на засіданні уряду в середу.

"Цей бюджет нам треба скласти з великим запасом міцності. Образно кажучи – створити захисну дамбу проти цілком вірогідних викликів і ризиків на світовому ринку", – заявив Азаров.
 
"Бюджет має бути вкрай економним", – наголосив він. Дефіцит бюджету, за його словами, "треба звести до мінімуму".
 
"Націлити державні витрати на соціальний захист і на створення резервів і ресурсів, які дозволять пережити непростий час. А головне всіляко стимулювати внутрішнє виробництво і споживання", – заявив Азаров.
 
Прем’єр поставив завдання завершити розробку програми імпортозаміщення вітчизняними товарами. "Я доручаю Андрію Петровичу Клюєву прискорити цю роботу на основі консультацій з учасниками ринку", – сказав він.
 
"Я не соромлюсь повторювати, що і памперси і сільгосптехніку ми здатні виробляти самі. Соромно космічній державі не робити цього", – наголосив Азаров.
 
Як відомо, у понеділок Уол-стріт пережила новий обвал – першу торговельну сесію після історичного зниження кредитного рейтингу США.
 
Для S&P 500 це був найгірший день із грудня 2008 року: всі акції індексу закінчили торги на негативній території, повідомляє Reuters.
 
Тривогу з приводу економіки США доповнювали зростаючі побоювання про європейські боргові проблеми.
 
Основні українські індекси продемонстрували падіння.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here