Home Гроші Ахметов, ”Нафтогаз” та ”Енергоринок” опинились в десятці найбільших в Європі

Ахметов, \”Нафтогаз\” та \”Енергоринок\” опинились в десятці найбільших в Європі

112

Група "Метінвест", НАК "Нафтогаз України" і держпідприємство "Енергоринок" увійшли до десятки найбільших компаній Центральної та Східної Європи в 2010 році за рейтингом аудиторської компанії Deloitte.

Про це повідомив керуючий партнер компанії Володимир Вахт, повідомляють "Українські новини".

"У топ-10 компаній регіону ввійшли компанії "Метінвест", "Нафтогаз України" і "Енергоринок", кожна з яких істотно посилила позиції порівняно з 2010 роком", – сказав він.

Вахт також зазначив, що з 43 українських компаній, які увійшли в рейтинг, 41 компанія продемонструвала зростання доходів і тільки дві – зниження, що є одним з найбільш високих показників у всім регіоні.

Це дослідження проводиться в 18 країнах регіону, рейтинг складений на підставі інформації про доходи компаній за 2010 рік.

Доходи підраховані в євро за середніми обмінними курсами.

"Енергоринок" є оператором оптового ринку електроенергії, "Нафтогаз" є монополістом з транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим видобувачем газу і найбільшим видобувачем нафти в Україні.

Акціонерами гірничо-металургійної групи "Метінвест" є група СКМ – 71,25%, група компаній "Смарт-холдинг" – 23,75% і компанія гендиректора ММК ім Ілліча Володимира Бойко Clarendale Limited – 5%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here