Home Гроші Аграрії Житомирщини намолотили майже 400 тис. тон зерна

Аграрії Житомирщини намолотили майже 400 тис. тон зерна

134

Станом на 6 серпня по всіх категоріях господарств ранні зернові культури зібрані на площі 157 тис. га або 57%, намолочено майже 395 тис. т. В порівнянні з минулом роком це менше на 85 тис. т.

Проведення збиральних робіт в області стримується щоденними дощами, які проходять локально в різних районах області з випаданням до 20 мм на добу. Складні погодні умови призвели до перезволоження ґрунту та ускладнюють проведення обмолоту зернових культур та ріпаку, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.
 
Краще жнивують господарства Андрушівського району, де по всіх категоріях господарств обмолочено 72% площ ранніх зернових культур. У Ружинському районі обмолочено 71% площ, у Бердичівському, Коростишівському та Брусилівському районах – по 67%, у Житомирському і Володарсько-Волинському – по 66% площ.
 
Низькі темпи збиральних робіт у господарствах Чуднівського, Народицького, Ємільчинського, Олевського та Червоноармійського районів, де обмолочено лише по 47-52% площ.
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here