Home Місто Цього року на Житомирщині усиновлено майже сто дітей

Цього року на Житомирщині усиновлено майже сто дітей

96

 

Автомобілісти влаштували "День щастя" в обласному спеціалізованому будинку дитини.

Свято з такою назвою допомогли організувати молоді автомобілісти житомирського клубу Drive 2, повідомляє "Житомирська хвиля".

"Із пропозицією провести свято для дітей до мене звернулася молодь, на яку ми сьогодні покладаємо надії, і віримо, що все зміниться на краще. Це клуб автомобілістів "Drive 2 Житомир". Вони за власною ініціативою звернулися до мене, щоб подарувати дітям радість. А я попросила, щоб ми спільно з обласною держтелерадіокомпанією зробили їм свято – "День щастя", розповіла головний лікар закладу Світлана Урсуленко.

Маленькі вихованці будинку дитини не просто з вдячністю приймали подарунки, вони підготували для гостей невеличку, але дуже зворушливу програму. Виступ зовсім юних артистів нікого не залишив байдужим. Не приховував емоцій і заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих:

"Знаєте, позитивні емоції просто переповнюють. Я от дивися на виступ ваших вихованців, і можу собі уявити: скільки у вас терпіння, щоб діти такого віку могли це все показати. Мені близькі такі речі, у мене в самого троє дітей. І я дуже добре розумію скільки уваги та зусиль потрібно вкласти, аби досягти такого результату".

А головним результатом роботи колективу обласного будинку дитини є постійне збільшення кількості усиновлених дітей, а також дітей, які потрапляють у сімейні форми виховання.

Починаючи з 1996 року усиновлено понад півтори тисячі вихованців обласного будинку дитини. У цьому році – вже тридцять дітей, ще шестеро влаштовані в сімейні форми виховання, а п’ятнадцять малюків повернулися у свої родини. Загалом по області вже у поточному році усиновлено майже сто дітей, і дуже радує тенденція до зменшення кількості сиріт:

"Із трьох інтернатів для дітей сиріт в області залишився один. І це не тому, що ми економимо, а тому, що ці дітлахи знайшли родину", – зазначив Ярослав Долгих.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here