Home Політика У Черняхові на Житомирщині ініціювали створення ОТГ

У Черняхові на Житомирщині ініціювали створення ОТГ

126

 У селищі Черняхів ініціювали створення об’єднаної територіальної громади – запрошення буде надіслано всім сільським та селищним радам району, які ще не об’єднанні.

 За таке рішення проголосували одноголосно 17 депутатів Черняхівської селищної ради.

 

«В районі є 11 сіл із населенням менше ніж 100 осіб, крім того, є 4 сільські ради, де загальна кількість населення не досягає навіть 500 осіб. Чи можуть ці громади розвиватись і забезпечувати якісні публічні сервіси? Відповідь всі розуміють. Створення ОТГ дозволить покращити якість цих послуг та перейти від утримання інфраструктури до її розвитку», – сказав голова Черняхівської РДА Микола Жилінський.

 

На сьогодні в районі вже існують дві громади Високівська та Вільська, які об’єднують 7 сільських рад. Наступним кроком мають стати рішення сільських та селищних рад про надання згоди на об’єднання із центром у Черняхові.

 

«Високівська громада вже далеко попереду всіх інших сіл району. Там модернізовані школи, садки, ФАПи. Вони розвивають бізнес і вже думають про нові робочі міста, а не де взяти гроші на дрова у школі. Створивши ОТГ ви отримаєте однакові умови розвитку і зможете працювати на розвиток свого потенціалу», – сказав директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Василь Невмержицький.

 

Вибори в ОТГ мають відбутись вже у квітні та жовтні цього року.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here