Home Політика Посол Джудіт Гоф відзначила досягнення Житомирщини у реформі децентралізації

Посол Джудіт Гоф відзначила досягнення Житомирщини у реформі децентралізації

158

 Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрівся із Надзвичайним та Поважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в України Джудіт Гоф.     

Зустріч проходила сьогодні, 31 травня.     «Мені приємно, що наша область співпрацює із Великою Британією. У нас в області працює більше 10 підприємств із британськими інвестиціями. Одне із найбільших це «Грай Флексіблс Україна». Крім цього, ми плідно співпрацюємо із британською фундацією «Люмос» щодо оптимізації інтернатних закладів в області», – сказав Ігор Гундич.     

Під час зустрічі Ігор Гундич та Джудіт Гоф поспілкувалися про розвиток туризму, залучення інвестицій, плани щодо аеропорту, підтримку громадськості.     Надзвичайний та Повноважний Посол Джудіт Гоф наголосила на досягненнях області у реформі децентралізації.     

«Так, дійсно. Наша область тримає лідируючі позиції у втіленні реформи децентралізації. Наразі у нас 45 ОТГ в області. Ми розуміємо, що об’єднані територіальні громади це додатковий фінансовий ресурс для розвитку області. Додатково громади отримають кошти із Державного фонду регіонального розвитку та субвенцію на розвиток інфраструктури. Найголовніше, що це розуміють люди і самі прагнуть до об’єднання», – сказав Ігор Гундич.     

Також Ігор Гундич та Джудіт Гоф обговорили зміни у сфері медицини та домовилися про співпрацю та обмін фахівцями.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here