Home Політика На мапі Житомирщини може з’явитися ще 7 нових ОТГ

На мапі Житомирщини може з’явитися ще 7 нових ОТГ

116

Регіональна робоча група з розроблення перспективного плану формування територіальних громад області, яку очолюють голови обласної ради та облдержадміністрації Володимир Ширма та Ігор Гундич, 18 липня погодила утворення 7 нових ОТГ.

Відповідно буде утворено Брониківська сільська об’єднана територіальна громада у складі 30 населених пунктів, Піщівська сільська ОТГ, до якої увійдуть 11 населених пунктів, Ружинська селищна громада у складі 8 сіл, Словечанська сільська ОТГ, до якої увійдуть 26 населених пунктів, Оліївська сільська ОТГ з 9 населених пунктів, Курненська сільська громада у складі 18 сіл та Мартинівська сільська ОТГ, що складатиметься з 11 населених пунктів.

Окрім цього, до трьох вже утворених об’єднаних територіальних громад виявили бажання приєднатися окремі сільські ради. Зокрема, до Іршанської селищної ОТГ увійде Шершнівська сільська рада, до Станишівської сільської громади – Іванківська сільрада, а до Чижівської сільської об’єднаної громади – Варварівська сільська рада.

Робоча група рекомендуватиме сесії обласної ради своїм рішенням внести усі зазначені зміни до перспективного плану. Насамкінець засідання робочої групи голова обласної ради Володимир Ширма наголосив на тому, щоб усі громади повинні вчасно подати до обласної ради відповідний пакет документів.

«Для того, аби депутати обласної ради мали змогу на найближчій сесії розглянути та прийняти відповідні рішення, що стосуються змін до перспективного плану, громади мають подати усі необхідні документи 21 липня, до кінця дня. Це крайній термін. Від цього залежить майбутнє ваших громад, адже чим раніше громади почнуть функціонувати, тим більше можливостей, зокрема, фінансових, вони зможуть отримати для вирішення проблемних питань», – наголосив Володимир Ширма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here