Home Політика Ігор Гундич підписав розпорядження про підтримку донорського руху на Житомирщині

Ігор Гундич підписав розпорядження про підтримку донорського руху на Житомирщині

138

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич вчора, 19 січня, підписав розпорядження «Про підтримку донорського руху в області».

Документ підписано на виконання Резолюції Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з метою забезпечення лікувальних закладів області якісними безпечними компонентами крові.

Зокрема, розпорядженням затверджено Рекомендації щодо необхідної кількості комплектування донорських кадрів на 2017-2020 роки в районах області.

Також щороку будуть проводитися заходи з вшанування донорів з нагоди Всесвітнього дня донора крові.

Окрім цього, розпорядженням доручено головам РДА та рекомендовано міським головам, керівникам підприємств, установ і організацій області забезпечити надання донорам пільг та гарантій відповідно до ст. 5 і 6 Закону України «Про донорство крові та її компонентів».

Спільно із Товариством Червоного Хреста України управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації буде розроблено та розповсюджуватимуться інформаційно матеріали.

Також в області будуть проходити тематичні зустрічі із учнями та студентами, проводитиметься соціальна просвітницька робота в сільській місцевості з популяризації донорства.

За матеріалами прес-служби ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here