Home Політика Депутати Житомирської обласної ради вчилися користуватися новою системою голосування

Депутати Житомирської обласної ради вчилися користуватися новою системою голосування

115

Частина депутатського корпусу обласної ради 4 вересня зібралася у сесійній залі, аби ознайомитися з роботою нової електронної системи голосування «Віче» та випробувати її у  тестовому режимі.

Фахівець компанії, яка виграла тендер на встановлення обладнання, Сергій Полторак розповів обранцям про можливості електронної системи та як нею користуватися.

«Система повністю відповідає всім вимогам сьогодення та сучасного законодавства, вона використовується в Україні з 2000 року, це вже 5-а модифікація. Такою системою користуються більше 50 рад різних рівнів по всій Україні. Серед основних переваг системи – скорочення витрат часу на проведення сесії та підрахунок голосів, обробку результатів, можливість виводити на екран результати поіменного голосування тощо», – зазначив фахівець та детально ознайомив депутатів з режимами реєстрації, голосування, запису для виступів, самих виступів депутатів тощо.

Голова обласної ради Володимир Ширма, під час тестування системи, наголосив на необхідності внесення змін до Регламенту обласної ради щодо нової системи голосування.

«Потрібно внести відповідні зміни до Регламенту обласної ради, зокрема, що стосується персональних карток, які закріплені за кожним депутатом. Є пропозиція зберігати картки у виконавчому апараті обласної ради, а депутати отримуватимуть та здаватимуть їх під час кожної сесії обласної ради. Таку процедуру використовують більшість обласних рад. Ця та інші пропозиції щодо змін до Регламенту будуть опрацьовані та внесені на засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. Таким чином буде витримано всі законодавчі норми щодо проведення та підрахунку результатів голосування за допомогою системи «Віче» під час сесій обласної ради», – наголосив голова обласної ради Володимир Ширма.

Згідно з укладеною угодою, фахівці компанії здійснюватимуть безкоштовний технічний супровід нового обладнання впродовж року.

Для створення більш комфортних умов роботи депутатів було проведено переобладнання сесійної зали.

 

Як повідомляє прес-служба облради, нову електронну систему голосування «Віче» хмельницького виробника придбано через «ProZorro» за 645 тис грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here