Home Політика Депутати профільної екологічної комісії зняли з розгляду питання по ТОВ «Валки-Ільменіт»

Депутати профільної екологічної комісії зняли з розгляду питання по ТОВ «Валки-Ільменіт»

129

Резонансний проект рішення «Про надання дозволу розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення» депутати 24 травня відмовились розглядати на постійній комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

За пропозицією голови комісії Анатолія Мелашенка питання погодження Житомирському обласному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» в особі ДП «Коростенський лісгосп АПК» надання лісових земельних ділянок товариству «Валки-Ільменіт» зняли з порядку денного засідання.

Також депутати в ході роботи комісії відмовили у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».

Про це повідомляє прес-служба облради.

Депутати розглянули ряд питань, що стосуються охорони навколишнього середовища, зокрема звернення депутата обласної ради Олега Пінського щодо вивчення відповідності законам України діяльності  звіроферми «Профуна», що у селі Сінгури Житомирського району.

Читайте також: В Житомирській області можуть знищити три села заради найбільшого у світі титанового кар’єру.

Емоційним був розгляд звернення ще одного депутата обласної ради Сергія Орлюка стосовно екологічного забруднення каналізаційними стоками р. Гнилоп’ять від м. Бердичева до м. Житомира. В ході обговорення депутати запропонували декілька шляхів розв’язання проблеми, один з яких  – це побудова  нових очисних споруд. З цього приводу планується розробити і направити звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням виділити необхідну суму.

Загалом на комісії було розглянуто 24 питання порядку денного, з яких були прийняті відповідні рішення та рекомендації.

 

Участь у роботі комісії взяли перший заступник голови Сергій Крамаренко, депутати обласної ради Ілля Смичок, Ігор Романський, Віталій Вітусевич, Олег Пінський, Віталій Науменко, представники громадськості.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here