Home Політика Депутати облради проголосували за бюджет Житомирщини на 2017 рік

Депутати облради проголосували за бюджет Житомирщини на 2017 рік

145

Під час восьмої сесії обласної ради сьомого скликання 22 грудня депутатський корпус проголосував за обласний бюджет на 2017 рік.

Як повідомляє прес-служба облради, за відповідний проект рішення свої голоси віддали  50 депутатів з 57 присутніх.

Отже, обсяг доходів обласного бюджету на 2017 рік становитиме понад 6,1  мільярдів, що майже на 1,6 мільярда більше, ніж у  2016 році.

Окрім цього, область отримуватиме від держави декільки видів субвенцій. Зокрема, освітня у сумі 1,9 млрд грн, медична – 1,7 млрд грн, на здійснення державних програм соціального захисту населення – 4,1 млрд грн, на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 35 млн грн, на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії –0,6 млн грн., на придбання медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги – 4,4 млн грн.

Також у державному бюджету на 2017 рік враховано субвенції на  придбання ангіографічного обладнання – 4,8 млн грн, на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань – 16 млн грн., на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 8,3 млн грн.

 

Для надання державної підтримки соціально-економічного розвитку регіонів регіонів у державному бюджету на 2017 рік передбачено 6,5 млрд грн державного фонду регіонального розвитку та 1 млрд грн. субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Ці кошти спрямовуватимуться на реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, у тому числі проектів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад. Також державну фінансову підтримку отримають об’єднані територіальні громади за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету, яка передбачена у сумі 1,5 млрд грн.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here