Home Події Житомирські волейболісти вперше за останнє десятиріччя заявлені на Чемпіонаті України у вищій...

Житомирські волейболісти вперше за останнє десятиріччя заявлені на Чемпіонаті України у вищій лізі

144

З 23 по 25 вересня 2016 року включно в Чернігові тривав Чемпіонат (Кубок) України з волейболу серед чоловічих команд у вищій лізі сезону 2016 – 2017 років.

Участь у змаганнях брала і збірна команда студентів Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ), Київського спортивного ліцею-інтернату (КСЛІ) та вихованців ДЮСШ № 1 м. Житомира, тренерами якої стали Вадим Кравченко і Віталій Братчик. Як повідомляє noc-zhitomir.org.ua, за останнє десятиріччя житомиряни вперше заявлені у вищій лізі Чемпіонату України.

Від Житомирської області змагалися 6 волейболістів, які раніше тренувалися в ДЮСШ № 1 м. Житомира (тренер – Вадим Кравченко) та смт. Лугини, а нині навчаються у КСЛІ та НУФВСУ. Зокрема, Микола Бовсуновський, Роман Гриньок, Богдан Любич, Володимир Канавський, а також Володимир Дмитрук і Василь Палько.

За словами тренера ДЮСШ № 1 м. Житомира Вадима Кравченка, змагання відбудуться у 7 турів, один із яких проведуть у Житомирі.

«Не дивлячись на те, що наша команда зазнала три поразки у першому етапі, варто зазначити, що наші 15 – 16-річні волейболісти змагаються із майстрами спорту. Ми не ставимо перед собою якихось особливих завдань, але граємо на перспективу, – розповідає Вадим Кравченко. – Під час змагань команда в основному здобуває ігровий досвід, вчиться командній грі та зіграності».

Читайте також: Житомиряни поїдуть на Чемпіонат Європи з кіокушинкай карате.

Участь житомирських спортсменів на змаганнях допомагає здійснювати і забезпечує необхідним голова відділення НОК України в Житомирській області Олександр Оніщук. Також нагадаємо, Вадим Кравченко та Олександр Оніщук щорічно з 2011 року в Житомирі організовують Всеукраїнський турнір з волейболу серед юнаків, присвячений пам’яті відомого тренера Г. В. Ніколайчука, серед вихованців якого – чемпіон світу з волейболу Сергій Козлюк.

«Вже декілька років поспіль підтримую волейбольну команду ДЮСШ № 1 м. Житомира. Пам’ятаю, як ще зовсім юні хлопці та їхній тренер крок за кроком ставили перед собою цілі, наполегливо хоча і не без перешкод йшли до них і досягли поставленої перед собою мети. Завжди був, є і буду переконаним, що без розвитку дитячого спорту не буде і великого спорту, а для цього потрібна співпраця меценатів, влади та усіх, кому не байдужий спорт, – підкреслює очільник обласного осередку НОК України. – Тож запрошую усіх однодумців долучатися до підтримки наших наймолодших та юних спортсменів!».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here