Home Події Збірна ВДВ перемогла в чемпіонаті ЗС України з рукопашного бою. ФОТО

Збірна ВДВ перемогла в чемпіонаті ЗС України з рукопашного бою. ФОТО

180

У всеармійському спортивному заході взяли участь вісім збірних команд видів Збройних Сил, окремих родів військ та сил, Військової служби правопорядку та розвідки Міністерства оборони, курсанти вищих військових навчальних закладів.

На відкритті чемпіонату у Житомирі донька загиблого Героя України Тараса Сенюка Єлизавета загадала бажання, щоб перемогу здобула команда ВДВ, і десантники зробили для цього все можливе.

Два дні у спортивному комплексі «Динамо» панувала атмосфера спортивної боротьби. На татамі виходили кращі армійські спортсмени, неодноразові призери чемпіонатів Європи та світу, майстри спорту України та міжнародного класу.

За підсумками змагань найбільшу кількість призових місць здобула збірна Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. Другу сходинку п’єдесталу посіла збірна Сил Спеціальних операцій. Третє місце – за збірною Сухопутних військ.

Дружина полковника Сенюка Ольга нагородила переможців змагань медалями та грошовими призами, а донька Єлизавета вручила представнику збірної команди ВДВ кубок імені Героя України Тараса Сенюка.

Від Федерації рукопашного бою декільком учасникам чемпіонату було вручено посвідчення кандидатів в майстри спорту та майстрів спорту Міжнародного класу. Від начальника Генерального штабу Збройних Сил України бійців нагородили нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі» І, ІІ та ІІІ ступенів.

Командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський привітав збірну команду ВДВ з перемогою у чемпіонаті та вручив кожному переможцю цінний подарунок.

– Я глибоко задоволений і пишаюся своїми підлеглими та Високомобільними десантними військами. Ми вкотре показали високі результати, – відзначив генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Серед десантників, які посіли призові місця, чимало не один рік посилено займаються різними видами єдиноборств, є чемпіонами престижних турнірів і змагань України та світової арени. Серед них – начальник фізичної підготовки та спорту 199-го навчального центру ВДВ майстер спорту України старший лейтенант Артем Марченко, який вже більше семи років постійно тренується та займає призові місця у чемпіонатах з рукопашного бою та кікбоксінгу.

– Близько трьох місяців ми посилено готувалися до цього чемпіонату. Слід зазначити, що сьогодні учасники були добре підготовленими та тренованими. Досить приємно зустрітися у двобої з достойними бійцями. Найскладнішим у сьогоднішніх змаганнях був фінал, оскільки кожен жадав перемоги, – розповів Артем Марченко.

На запитання, чи задоволений він результатом, Артем відповів: «Ні. Треба ще більше працювати над самовдосконаленням техніки бою, бо попереду нас очікує Президентський Чемпіонат, де ми також маємо здобути перемогу».

Слід відзначити, що кращі спортсмени, які здобули призові місця у нинішньому чемпіонаті, увійдуть до збірної команди Збройних Сил України, що братиме участь у міжвідомчих змаганнях з рукопашного бою на кубок Президента України у червні цього року.

 

Прес-служба командування ВДВ ЗС України


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here