Home Події За рік 8 спортсменів з Житомирщини стали майстрами спорту міжнародного класу

За рік 8 спортсменів з Житомирщини стали майстрами спорту міжнародного класу

97

  Вперше за один рік – у 2017 році – вісім спортсменів Житомирщини отримали спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу». Ще 30 спортсменів отримали спортивне звання «Майстер спорту України».


Про це повідомляє управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.
 
«У минулому році на Житомирщині значно збільшилася кількість чемпіонів України, Європи та світу. Крім того, в області вдалося провести 18 чемпіонатів України, 127 чемпіонатів області та 144 навчально-тренувальних збори», – інформують в управлінні. 

Крім того, з минулого року вдвічі збільшили виплати матеріальних винагород за зайняті призові місця, а також підвищили норми витрат на придбання нагородної продукції для вручення переможцям та призерам спортивних змагань обласного рівня.

Щомісяця фінансується виплата 50-ти стипендій перспективним та обдарованим спортсменам області від 800 грн до 4 тис. грн.

В управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту підкреслюють, що в минулому році вдалося відродити ігрові види спорту – жіночу баскетбольну команду вищої ліги, чоловічу баскетбольну команду першої ліги, створити дві нові волейбольні команди, чоловічу волейбольну команду «Житичі» першої ліги та жіночу команду «Полісся» першої ліги.

Збірна команда області з настільного тенісу виборола право на участь в Супер-лізі чемпіонату України.
 
Футбольна команда ФК «Полісся» тепер із новим тренером, а збірна команда області з хокею на траві показує кращі результати, як на всеукраїнських змаганнях, так і на міжнародних.

Нагадаємо, що наприкінці 2017 року у Житомирі відзначили відзначили спортсменів, тренерів, команд, які отримали значні здобутки.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here