Home Події «Всі 9 місяців вагітності я тренувалася, але без фанатизму», – житомирянка Юлія...

«Всі 9 місяців вагітності я тренувалася, але без фанатизму», – житомирянка Юлія Єлістратова

126

Учасниця трьох Олімпіад розповіла прес-службі ФТУ про секрет свого успіху! Цього літа житомирянка Юлія Єлістратова стала мамою, але вже за лічені місяці після народження дитини вона помпезно повернулася у великий спорт. Як виявилося, секрет її успіху є доволі простим.

«Природно, що змагальну форму було нереально зберегти і перенести її з 2016 року в 2017-й, – розповідає Юлія Єлістратова. – Але протягом всієї вагітності я намагалася максимально залишатися в русі й продовжувала тренуватися – в межах розумного, звісно. Вийшов величезний аеробний блок. Після пологів, було непросто повертатися до тренувань – іноді навіть здавалося, що всьому вчуся заново. Однак, з витривалістю було все в порядку!

Думаю, що тут допомогли як тренування в попередні 9 місяців, так і закладена багаторічна база. Поки я далека від піку форми, але налаштована працювати і розвиватися. Вірю, що бажаного результату реально досягти вже в наступному сезоні. Мені дуже пощастило з чоловіком, який не тільки любить і піклується про сина, але й добре знає, як зробити мене сильнішою і правильно побудувати підготовку до змагань.

Також, мені б не вдалося повернутися до повноцінних тренувань без моєї мами, – її увага й допомога в догляді за Артемом безцінні. Зіграла роль і віра в мене друзів та партнерів.

Наприклад, клуб Sardines Triathlon Marseille, за який я виступаю у Франції, ще навесні запросив мене на вересневу гонку, хоча там добре знали про термін моєї вагітності ;-)».

Нагадаємо, що житомирянка на першому своєму міжнародному старті – а саме етапі Кубка Світу в Китаї – посіла високе 12-те місце, а вже за тиждень по тому стала переможницею етапу Кубка Азії в двох дисциплінах в Йорданії.

«Виступом на Кубку Світу в Китаї я не зовсім задоволена. Можливо, я відвикла від контактного плавання і багато програла вже на перших метрах, що зумовило хід гонки.

Велотраса була дуже важкою як фізично, так і технічно, і мені не вистачало допомоги групи, тому не стала гнатися за кожною секундою. А вже на бігу попрацювала. Що стосується Йорданії, – природно, що я задоволена виступом.

Уперше я робила дві повноцінні гонки в один день (там проводилися спринт триатлон і спринт дуатлон з проміжком для відпочинку близько 90 хв), і дуже рада, що впоралася з випробуванням! Ну найважче мені давався заключний біг на дуатлоні».

На цьому сезон для найсильнішої триатлетки України не закінчується! Вона й надалі працює над поверненням до когорти найсильніших спортсменок планети і невдовзі знову вийде на дистанцію.

«Наступний старт етап Кубка Світу відбудеться в місті Салінас (Еквадор). Планувала виступити також на етапі Кубка Африки в грудні, але поїздка туди дуже дорога. Можливо, замість цього виступлю на початку листопада на іншому кубку в Марокко», – підсумувала українська спортсменка.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here