Home Події У Житомирі відбудуться Національні змагання з кіокушинкай карате серед дорослих та юніорів

У Житомирі відбудуться Національні змагання з кіокушинкай карате серед дорослих та юніорів

203

Цей Чемпіонат є відбірковим, за результатами якого буде сформована національна збірна для участі в травні 2016 року в Чемпіонаті Європи в Грузії (Тбілісі). Відтак з 25 по 27 лютого до Житомира приїдуть представники всіх шкіл України з цього виду спорту. Житомирщина готує їм достойних суперників, каже Президент Житомирської міської федерації кіокушинкай карате Максим Лановий: "Серед юніорів ми плануємо виставити не дуже багато спортсменів. Ми хочемо взяти не кількістю, а якістю. Так серед дівчат буде буквально до 5 чоловік, стільки ж і серед хлопців-юніорів. А серед дорослих чоловіків – до 10 спортсменів: три з Житомира, решта з районів області".

Сьогодні до обласної федерації кіокушинкай карате входять понад 1000 спортсменів. Спочатку цей вид спорту розвивався в Баранівці, Новограді-Волинському та Бердичеві. Три роки тому він прийшов до Житомира, і за цей короткий проміжок часу житомирські спортсмени досягли гарних результатів. Тому й вирішено було проводити Чемпіонат України саме в Житомирі, наголошує Максим Лановий: "У нас є вже двоє чемпіонів Європи, більше 15 спортсменів – чемпіони України, близько 100 чоловік – чемпіони різних областей, не тільки Житомирської, але й Київської, Рівненської, Львівської".

Повболівати за наших земляків можна буде 26 та 27 лютого в спорткомплексі "Динамо", де проходитимуть відбіркові змагання в розділах "ката" та "куміте". Показові виступи спортсменів – 27 лютого о 12.00 годині.

 

Джерело: Житомирська хвиля

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here