Home Події У Житомирі урочисто відкрили змагання зі спортивної аеробіки і фітнесу

У Житомирі урочисто відкрили змагання зі спортивної аеробіки і фітнесу

131

У рамках Гімназіади України 2018 року в Житомирі урочисто відкрили змагання зі спортивної аеробіки і фітнесу.

У церемонії відкриття взяли участь заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, заступник Міністра освіти і науки України, Президент федерації учнівського спорту Роман Греба, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь та начальник Житомирського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Володимир Зорнік.

У змаганнях беруть участь представники з Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Черкаської та Житомирської областей. Гімназіада України проводиться з метою стимулювання розвитку фізичної культури і спорту серед учнівської молоді з 15 видів спорту.

Переможці змагань отримують путівку на всесвітню Гімназіаду, яка відбудеться у травні цього року у Марокко. Вперше Гімназіада була проведена в 1974 році в Німеччині. Спочатку вона проводилася один раз в два роки, потім – один раз в чотири роки. У 2016 році за рішенням Генеральної Асамблеї знову повернулися до дворічних циклів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here