Home Події У Житомирі триває Чемпіонат та Кубок України з гирьового спорту

У Житомирі триває Чемпіонат та Кубок України з гирьового спорту

108

 У Житомирі проходить Чемпіонат та Кубок України з гирьового спорту серед юніорів та юніорок та кубок України серед чоловіків та жінок.

 

Урочисте відкриття Чемпіонату відбулось сьогодні, 20 квітня, в приміщені ФОК «Динамо».

 

Привітати учасників прийшли заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь.

 

«Вітаю гостей області! Сьогоднішній Чемпіонат – це свято сили, мужності та витривалості. Бажаю кожному здобути свою особисту перемогу, встановити свій особистий рекорд. Нехай сьогодні будуть лише переможці!», – побажав Ярослав Лагута.

 

Участь в Чемпіонаті беруть 211 учасників з 20 областей України. Серед них – 3 заслужені майстри спорту України, 12 майстрів спорту міжнародного класу та понад 70 майстрів спорту України.

 

Перед початком Чемпіонату були вручені звання «Майстер спорту України»  та нагороджено переможців у вагових категоріях 58 та 63 кг серед юніорок.

 

Побачити виступи найсильніших спортсменів та спортсменок Чемпіонату можна ще сьогодні та завтра, 21 квітня.

 

Адреса ФОК «Динамо» – вул. Чуднівська, 113.

 

Довідково. Гирьовий спорт – силовий вид спорту, який ґрунтується на підніманнях гир (гирі) максимальну кількість разів за визначений проміжок часу згідно з правилами змагань у двох змагальних вправах (поштовх, ривок). Гирьовий спорт належить до неолімпійських дисциплін.

 

Після всенародної популярності, яку вправи з ваговими гирями отримали наприкінці XIX і на початку XX ст., на довгий час гирі перетворились на різновид циркового мистецтва і стали допоміжними засобами розвитку фізичних якостей в інших видах спорту, залишаючись при тому атрибутом народних гулянь і розваг. У 1992 була створена Міжнародна федерація гирьового спорту (МФГС) і Федерація гирьового спорту України (ФГСУ).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here